tirsdag

Jagten på den 6 sans - En vinder er fundet

Episode nr 8 - En vinder er fundet
Så kom vi frem til sidste episode, hvor vi skulle finde en vinder blandt de 4 finalister
Lisbeth Schubert http://www.elmorya.dk/
Lone Hansen http://www.clairvoyantraadgiver.dk/
Thomas Petersen http://www.spiritisten.dk/
Hannibal Hildorf http://www.hannibal-hildorf.com/

Øvelse 1:
Man havde placeret komiker og skuespiller Vicki Berlin bag en skærm, og deltagerne skulle en af gangen fortælle hvilken energi de kunne fornemme om personen bag skærmen, og om det var en kvinde eller mand.
Samme øvelse blev brugt i den norske version af ”Jakten på den 6. sans” hvor den var med helt i begyndelsen, hvor diverse medier og clairvoyante skulle gennemgå flere test før de egentlige udsendelser begyndte.

Jeg syntes egentlig at alle klarede sig rimeligt godt, og det samme sagde Per Kanding – programmets observatør.
Alle havde dog problemer med at sige rette køn og flere kunne også se Vicki med børn, hvilket hun ikke har.
Det med at sige forkert køn, kan måske undre seerne, men det er egentlig ikke så mærkeligt.
Det er en energi som de clairvoyante opfanger, og hvis denne energi er meget udfarende, stærk, selvstændig, maskulin, ”jeg kan selv”, ”jeg ved hvem jeg er”, ”jeg ved hvad jeg vil” – så kan man godt tro, at man har at gøre med en mand.
Lone og Lisbeth fik hver 4 point, Thomas 3 og Hannibal 2

Øvelse 2:
Denne gav ingen point, men skulle være en øvelse for at se hvordan de 4 clairvoyante kunne arbejde sammen, og om de i fællesskab kunne finde frem til en person man havde skjult bag en dør.
Øvelsen foregik på Kommunehospitalet i København – 6. afdeling – en tidligere sindssygeanstalt, hvor man fra ca. 1875 holdt mentalt uligevægtige mennesker indespærret.
Den tidligere deltager i Jagten på den 6. sans – Lone Hertz skulle sætte sig i et rum og sende energi / telepatere til de clairvoyante, for at ”fortælle” i hvilket rum nr. hun befandt sig. Denne øvelse klarede de rigtigt godt, og de fandt hende bag dør 073.
Vi har i programmet haft en lignende øvelse i én af de første udsendelser, men den gang blev der ikke sendt informationer til de clairvoyante.

Øvelse 3:
Gik ud på at se ind i fremtiden.
Deltagerne havde i sidste uge, fået udleveret et foto af Katrine, og skulle så spå om, hvilke oplevelser og hændelser Katrine ville komme ud for i den følgende uge.
Det var sjovt at se, hvad de clairvoyante forudsagde – alt fra at Katrine skulle have nyt batteri til sin mobil til at det ville regne om onsdagen.

Igen imponerede Thomas mig. Han valgte ikke at se på fotoet, men lod det blive i kuverten, for på den måde ikke at blive påvirket.
Der sker jo ofte det, at når vi ser et foto af en person, så kan man ikke lade være med at gøre sig en masse tanker og forestillinger om personen. Sådan kan de fysiske øjne spille os et puds, og for at få et helt rent signal igennem, er det derfor en god idé at man ikke ser på billede med de fysiske øjne, men blot med de spirituelle.

Både dette samt det at træne sig op til at kunne se ud i fremtiden, er noget jeg lærer mine kursister.

Af det vi seere fik lov at se, havde Lisbeth flest rigtige hits.
Når jeg skriver det på den måde, så er det jo generelt for alle 8 episoder, at meget selvfølgelig bliver klippet og redigeret.
Til hver eneste øvelse, opfordres de clairvoyante til at sige mest muligt. Sige alt hvad de ser, fornemmer, tænker og føler. Uden at filtrere eller tænke for meget over det. Desuden får de hver især et vist antal minutter til opgaven, og er på den måde også under et vist tidspres.
Man kunne også forestille sig, at de clairvoyante der kommer på sidst, har et større pres på deres skuldre, da det ville være naturligt, at vært, observatør og kamerahold på det tidspunkt er ved at være kørt trætte, og gerne vil have optagelserne hurtigst muligt i kassen, så man kan komme hjem og holde fyraften.
På den måde får de sagt en masse rigtigt, men også en masse forkert. Alt efter om det er en deltager der skal stemmes hjem eller ej, så kan der klippes i personens udsagn, så vedkommende i det pågældende afsnit enten kommer til at fremstå som rigtig dygtig eller det modsatte.

Jeg har flere gange tænkt på en af de tidligere deltagere i programmet Helle Lundgren
http://www.hellelundgren.dk/Skovshoved/Forside.html
Hun blev stemt hjem i afsnit nummer 2. Kort før afstemningen sagde hun til kameraet, at hvis ikke hun gik videre, så ville hun finde sig et nyt erhverv. Eller noget i den stil. Hun var altså helt overbevist om, at hun ville gå videre til næste runde, og blev meget overrasket, da det gik op for hende, at hun ikke havde klaret sig ret godt.
I mit blogindlæg skrev jeg lidt kritisk om Helle, men har efterfølgende tænkt, at jeg er sikker på, at hun faktisk løste alle opgaverne mindst lige så godt som de øvrige deltagere, men at 1 skulle jo stemmes hjem, og det blev så Helle, og derfor var man i programmet også nødt til at lade hende fremstå mindre kompetent end de andre, og derfor valgte man så bevidst at vise de klip, hvor Helle kom med forkerte udsagn i øvelserne.
Ja, det er altså bare min teori. Men det blev egentlig synliggjort af at Helle sagde som hun gjorde før afstemningen, og så de mange udsendelser hvor Hannibal har stået til at ryge ud af programmet, men trods dette er gået videre til næste runde.

Øvelse 4:
Marias mor begik i 1999 selvmord ved at opløse 50 Panodil i lidt væske og drikke dette. Hun blev fundet, kørt på hospitalet, var ved bevidsthed i 2 døgn før hun gik i koma og blev lagt i respirator. På 4. døgn slukkede man for denne.

De clairvoyante skulle skabe kontakt til Marias mor, give budskaber samt fortælle om hvad der skete den dag.

Jeg går ud fra, at de på forhånd havde fået at vide at det var hendes mor, for alle 4 nævnte ”mor” og da vi i tidligere udsendelser / øvelser har set, at stort set ingen af de clairvoyante kunne fortælle hverken rette køn eller person, så var det imponerende at de kunne det nu. Så den oplysning måtte de have fået på forhånd, og det er jo også ok.
Alle talte også om selvmord, pilleglas og lign.

Maria syntes at Hannibal klarede opgaven bedst.

Så var det tid til at finde vinderen, og det blev Lisbeth der løb med diplomet
nr. 2 blev Lone, nr. 3 Thomas og nr 4 Hannibal.
Per Kanding sagde, at kun et mulehår skilte Lisbeth og Lone.
Hannibal fik det sidste ord i programmet: ”Det gik som jeg forventede – helt fra starten vidste jeg at Lisbeth ville vinde.”

8 uger er gået og omkring 100.000 mennesker har hver uge fulgt med i programmet.
12 personer stillede op og viste deres evner, og jeg synes at de har været modige.

Jeg ønsker Lisbeth Schubert tillykke med sejren

Tak for denne gang
Jette Harthimmer
http://www.clairvoyance.dk/
En hjemmeside hvor du kan sidde og lytte til ikke mindre end 64 foredrag / interviews.
Helt gratis.

Ingen kommentarer: